Selské kuře.
Kalimero - BARET Novinka roku 2022 , 2. nejtěžší kuře k výkrmu na dvoře.
Jedná se o nová domácí přírodní kuřata brojlerů, velmi vhodná pro domácí chov, ale také
pro vedlejší produkty hospodářských zvířat. Kuřata GYRONELO - Řepa byla oblíbená u chovatelů v různých
regiony světa, protože jejich pozitivní vlastnosti přesahují jiné běžné
druhy kuřat pro domácí chov a chov na farmách s volným výběhem.
DOMÁCÍ BROJLER - KALIMERO - BARET
TĚŽKÝ MASOVÝ DRUH - NOVINKA 2022
Jedná se o nová domácí přírodní brojlerová kuřata, velmi vhodná pro domácí chov, ale i
na farmový odchov. Kuřata KALIMERO - Baret si oblíbili chovatelé v různých
regionech světa, protože jejich kladné vlastnosti přesahují nad jiné běžně chované
druhy kuřat pro domácí způsob chovu a chovu na free range farmách.
Jsou velmi nenáročné na krmivo, zejména v pozdějším období odchovu, což je zhruba od
40. dne věku (obilí, kukuřice, kuchyňský odpad, brambory, pečivo…).
Odchov kuřat KALIMERO - Baret trvá 49 až 120 dní. Hmotnost kuřat ve věku
56 dní je 2,5 až 3,0 kg, při spotřebě krmiva přibližně 2,3-2,5 kg na 1 kg živé
hmotnosti kuřete. Ve věku 120 dní nabývá hmotnost 4,3 až 5,3 kg.
KALIMERO – Baret je druhý nejtěžší typ kuřat určený přednostně na maso.
Jejich výhodou je zejména to, že nejsou choulostivé k měknutí kostí, rádi se pasou a jsou
zháněné za přírodní potravou při pastvě. Jsou obvykle krotké a přítulné.
Oproti průmyslově chovaným bílým brojlerovým kuřatům se jedná o naturální produkt
odolný vůči chorobám. Při čištění peří nezůstávají na jeho kůži nežádoucí tmavé
stopy po peří.
Kuřata KALIMERO - Baret rostou pomaleji než bílé průmyslové brojlery, ale
tento jev je jejich výhodou, protože pomalejší přibývání na váze znamená zdravější
maso s jeho výbornou a nenapodobitelnou chutí a kvalitou.
Chov je možný bez hormonů, tedy stimulátorů růstu, bez masokostních a rybích
mouček, což zajišťuje čistotu složení masa. Je předurčeno přímo pro bio chov
v organickém prostředí.
Pokud z kuřat KALIMERO - Baret nepoužijeme pro jatečné účely kuřičky -
slepice, začnou snášet kolem 22. týdne života vejce.
Tento druh drůbeže Vám dává naprostou volnost v tom slova smyslu, že není třeba
jako u průmyslových bílých brojlerů v době jejich jatečné hmotnosti porazit všechny
najednou a maso ukládat do mrazících boxů.
Kuřata dorůstají postupně, čímž se mohou porážet podle potřeby průběžně. Mají
pak krásnou žlutou kůži a vyzrálé vynikající maso.
Kuřata KALIMERO - Baret dodáváme v přitažlivé tmavě bledé proužkové barvě peří.
Dodáváme také násadová vejce.
Kuřata KALIMERO - Baret dodáváme nesexované v měsících Duben až Červen ve věku 2 dny,
Rozvozové trasy a termíny najdete na stránkách.